Friday, December 26, 2008

Mai Tai*

Mai Loog
"Minu Tai"
Petrone Print 2008


Mis on tõeline eestluse test? Punuda tai lilledest tunde lillepärgi, et nendega siis pidulikule vastuvõtule minna, olles taas "kuum eesti tüdruk". Seda kuumas Bangkokis, kus müstiliselt eatu, kuid seda silmipimestavam blond filosoofiadoktor Mai Loog juba kaksteist aastat elab.
Raamat annab sissevaate tai elu hedonistlikumasse poolde; on põhiliselt kirjeldatud seda, kuidas kaunis ja tütarlapselik Mai oma aega pärast akadeemilise tööpäeva lõppu veedab. Ja teine asi, mis raamatus tooni annab -- teadlik tüdrukuliku eluviisi harrastamine, mis võtab omamoodi filosoofilise seisukoha mõõdu. Vanus on kõigest number ning miks saada igavaks täiskasvanuka, kui oled jätkuvalt ilus ja särtsakas pidude hing... Lisaks jänkukostüümis harrastuspoplaulja ning märja teesärgi võistlustest osa võtja. Tõeline eesti AbFab Tai pealinnas, mille eksootika ning omamoodi veidrustega Mai imehästi kohanenud on. Mis selles siis imelikku on, kui kinos tõustakse ringvaates kuningat vaadates kollektiivselt püsti ning sellesama monarhi splvamine on peaaegu et eluohtlik tegevus.
Elurõõmus raamat, sobiv just praegusel aastaajal lugemiseks -- kuigi mõnelgi võib tulla mõte, et mida ma siin miinuskraadide ja majanduslanguse käes külmetan, kui teisel pool maakera on maa, kus on koguaeg soe, sõbralikke teenindajaid palju, kõik on üsnagi odav ja naeratamine on obligatoorne. Vaataks isegi üle.


* Jah, ma üritasin topeltsõnamängu, vihjates samanimelisele eksootilisele kokteilile.

No comments: